Jawa 175

Stránky: 1,  2   
host - 73.255 (?) 
30.9.2009 16:21, zobrazeno: 36917x

Dobrý den chtěl bych si koupit tuto jawu a ptám se jaký je rozdíl mezi ní a jawou 250 teda samozřejmě kromě ceny.A chci se zeptat jestli jsou tyto motorky problematické protože na ní chci jezdit na lesních, polních i asfaltových cestách.Děkuji za odpovědi 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, stavby, bazény a jezírka

host - 128.44 (?), 30.9.2009 18:21

V objemu motoru přece. A tím pádem ve výkonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci

host - 7.56 (?), 30.9.2009 19:53

Obě motorky jsem kdysi vlastnil a problematické nebyly. Asfalt samozřejmě, polní cesty zvládaly. Do lesa moc nejezdi protože tam se budou dávat dráty mezi stromy kvůli lesním motorkářům.

Pokud jezdíš v opravdu kopcovité krajině, tak ČZ175 je na to slabá. Stávalo se že jsem musel slézt z motorky a jít vedle ní do velkého kopce pěšky, měl jsem Sport 175 a vážíval 70 kg.

Existuje taky ČZ 250 jednovýfuk ale tu nedoporučuji. Zadírá se. Mají to tam nějak blbě vyřešené, tak pokud ji koupíš dawej bacha. Jawa 250 dvouvýfuk bez problémů

Zbývá ke zvážení Jawa350 ale ta je do terénu těžká, poruchová a zahřívá se při jízdě na 1. přev. stupeň.

Řeč je o starších typech motocyklů do začátku 70. let rok výroby

Měl jsem ještě novější typ ČZ175 typ tuším 477 oilmaster a ta byla bezchybná.

HQ257

Připojit reakci

gerchán (117) - 98.31 (?), 1.10.2009 9:37

Čz 175 typ 477 je sice dost výkonná, ale nemá žádnou sílu v nízkých otáčkách. Navíc má tak o litr větší spotřebu než „kulaté“ motory. Ale na pole je OK. Má výhodu ve velkých (18“) kolech. Jednovýfukové Čz 175, Čz 250 jsou výkonnější než Jawa175, 250. Jsou to výborné motorky s nízkou spotřebou. I Čz 175 je na pole dost silná. staré kulaté ČZ-ty mají jednu zvláštnost-než se zahřejí, tak vynechávají.O tom že se zadírali víc než Jawy jsem nikdy neslyšel. Podle mě zadřít starou jednoválcovou Jawu či Čz v normálním stavu s normálním olejem snad ani nejde. To by musel být opravdu nějaký expert. Na starou ČZ se ale hůř shánějí díly než na JAWU. Kdyby jste sehnal starou mašinu ve verzi sport – 19 palců kola, určitě budete spokojenej.

Připojit reakci

host - 98.31 (?), 1.10.2009 16:23

Zdravím Vás. Vlastnim ČZ 175 model 487 i 477 s oilmasterem. 487 je modernější nástupce 477. No a 487 byla velmi oblíbená v tehdejších JZD- stroj určen pro agronomy, zootechniky... Ne vždy se nechá sehnat v dobrým stavu. Výhodou těchto strojů je to, že si na nich plno věcí uděláte sám. No a za alespoň občasnou péči se vám ovděčí spolehlivostí. Dle mého názoru je 175 nejvhodnější- sám mám 100 kg a jede dobře a je to na sever. Plzeňsku. 350 bych nekupoval- výkon sice okolo 17 kw, ale spotřeba i okolo 7l/100km. Já sám mám spotřebu okolo 3 až 4litrů- závisí to na stylu jízdy. Jinak kdo nejel nikdy na Jawě či ČZ, tak nikdy nepochopil, co je to nádherná jízda. Jistě se najde mnoho těch, co budou říkat, že tyto stroje jsou dnes out, ale není tomu tak. No a ještě k tomu zadření- budete-li dávat poměr olej benzin 1:30, tak se vám to nikdy nestane. Samozřejmě za předpokladu správného oleje- stačí obyčejný M2T. No a ještě malý komentář k dílům- je bohužel pravda, že ČZ je na tom hůř než Jawa. Ale na druhou stranu spousta dílů se dá prohazovat, takže to není až tak zlé a hlavně je dosti lidí, co mají doma krabice náhrad. dílů, které skoupily za babku, když se rušily prodejny(Strakonice) a dnes je prodávají za ne vždy lidové ceny. A kdyby jste koupil 477 s oilmasterem, tak mixujte benzin s olejem do nádrže, neboť čerpadlo v oilmasteru má životnost okolo 3000 km a potom můžete zadřít motor! 

Připojit reakci

host - 128.44 (?), 2.10.2009 18:38

Já to nevydržím, slza se mi dere do oka. Měl jsem 250ku "panelku". Chodila jak bejk, žádný embéčko mi neuniklo. Krásný časy benzínu za dvě koruny...

Připojit reakci

host - 231.226 (?), 13.10.2009 12:34

tiež som mal dve jawy 250, tiež som jazdil za 2 koruny, teraz mam Čz 175 vojensky model /už veterán/ a ak trochu počkám zase budem jazdiť za dve akurát Eura :))) inak super bez problémov všetky tri.../tie prve dve už neexistujú, po predaji obidve skončili čelným nárazom a zošrotovaním/..

Připojit reakci

host - 243.150 (?), 28.4.2010 12:15

I já měl 250 panelku typ 559,z r.v.1966 a autom. spojkou, na ní byl špatný materiál, vymačkávalo se to pod závažíčkama. 30 let, jezdil jsem na ní po cestách i necestách. Se 2 montáž. brašnama, nářadím   a někdy i se štaflema. Auto nebylo.

Zbyly jen vzpomínky.

Připojit reakci

host - 123.33 (?), 4.2.2010 20:12

pane oba typy jsou vhodne ale zalezi jak ten les chcete projizdet 175 nema takovou silu -kroutak butete ji muset trochu vice tahat 250 je takovy bublak ktery vysplha snad vsude a nepotrebuje tolik tocit plynovou rukojeti osobne ze ykusenosti 175 miva vice caste serizovano volil bych 250 a mate klid 350 v zadnem pripade   je tezka a v lete by se vam mohla take zastavit co se tyce tzv hranatych 175 tak to je spise pro mladsi tu musite vice vytacet aby jste se povozil nebo nekam vyjel a nevydrzi mnoho kruteho zachazeni

Připojit reakci

host - 189.39 (?), 16.8.2010 0:50

Mam zkušenosti jen se 175, no kulatá 450, ta jezdila krásně na bubláka, akorát si neumim představit že z ní musel někdo zlézat do kopce. Táta s ní jezdil dělat do lesa, jezdily ve dvou a batohama s pilama, jeden ho měl na břiše a druhej na zádech, chlapi asi 80kg. V Jizerkách tu máme velký kopce, hlavně prudký s velkym převýšením, tohle už na ni bylo moc a dostala čouda. Ale dojeli do práce a neběhali, pokud tam nebyl nějakej trial, tak to jeden slezl. Já sem s ní jezdil, za mlada sem měl 60kg, možná ani ne, tak to se mnou jelo. Za to ted mame 477 a nikdo doma nemoh pochopit, že to neni rozbity, ale že to normálně takhle nejezdí. Charakter motoru bych popsal tak, že to dole nejede, když to vytočíte, zjistíte že se neco zacina dit, ale to už bylo vše. Výkonová špička je na můj vkus velmi krátká a kolem ní nic. Jak klesnou obrátky musí se řadit, žádná pohoda. Za ty tři koníky to rozhodně nestojí. Asi to zkusim dát do TK moto aby mi z toho udělali tu 215 s vylepšenym krouťákem, to zní nadějně. nemáte někdo zkušenost?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2026
ZAHRADA.cz