Vodoinstalace > Špatný tlak z bojleru
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Rok po záruce mi začal téct 80l bojler.Při d..., host, 14.4.2016
Ten šestihran když odšroubujete, tak ho opat..., host, 12.3.2016
Nějaká voda vám vyteče, to je jasný. Tekla v..., host, 12.3.2016 Takže jsem zkoušel povolit mosaznej uzávěr dole a ..., host, 11.3.2016
Obecně máte samozřejmě pravdu. Ale pojišťová..., Vítězslav Seiner, 11.3.2016
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.183.39 (?) 8.3.2016 12:50, počet návštěv: 19669 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den,
doma v koupelně mám velmi špatný tlak z bojleru. Už jednou tady na to byl instalatér a jelikož jsem nebyl doma, tak nevím co přesně udělal. Ale zabralo mu to asi tak 2 minuty. Foto instalace můžu vyfotit. Nevíte někdo, jak docílit dobrého tlaku? Po návštěvě instalatéra byl asi rok klid a teď zase. Nechce se mi platit návštěva kvůli takové prkotině.
Děkuji
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.78.117 (?) 9.3.2016 10:53 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jako první bych zkusil prohlédnout či vyčistit sítka v bateriích. Může na nich bý usazen kal/ nečistoty, které přicpou průtok. Předpokládám, že tlak řádu, nebo na studené je v pořádku. Týká se to všech výtoků teplé, nebo jen některých? Tím by se dalo vyloučit zdai je problém na přívodu studené do bojleru, v bojleru nebo na výtoku či výtocích teplé.
IvanHorseman
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.183.39 (?) 9.3.2016 12:27 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Sítka jsou v pořádku. Tlak studené je v pořádku. Jak pustím teplou, tak se tlak enormně zmenší. Jedná se o všechny výtoky teplé (tj. koupelna). No zeptal jsem se, co přesně dělal instalatér a prý si jenom s něčím pohrál u bojleru asi u výtoku. Jestli nemůže být něco přicpané tam...?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.183.39 (?) 9.3.2016 13:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No tak to ani nevím, že se má čistit. Bojler je tady cca 3 roky a ještě nebyl čištěn. Jak jsem říkal, když přišel instalatér, tak to zabralo 2 minuty. Něco prý pročistil, možná jen profouk, projel vodou pootevřené a bylo to. Někde na cestě z bojleru do baterie není něco, co se může zanést?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.0.146 (?) 9.3.2016 16:55 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
musí vypustit cely obsah bojleru odpolit kabely otevřít spodni viko vyndat usazeniny granuli kamen podle tvrdosti vody byva tak za rok 5 litru na přívodni trubce je kricí vičko a když je tam nanos je problém také muže byt pžicpany pojistny ventil na přívodu je to na dvě hodiny a né dvě minuty
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vítězslav Seiner (27) - xxx.xxx.233.228 (?)  10.3.2016 15:16 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Osobně mi úplně uniká smysl redukčního ventilu na tlakový bojler. Ten musí být dimenzovaný na podstatně vyšší tlak, než může být v rozvodu. Instalací redukčního ventilu před bojler dosáhnete rozdílného tlaku teplé a studené vody a tedy obtížného mísení a "přetlačování" vody v baterii.
Redukční ventil je někdy třeba na beztlaké zásobníky - jsou sice trvale otevřené, ale pokud je na vstupu hodně velký tlak, nestačí výtok odebírat a může dojít k nárustu vnitřního tlaku.
Při návštěvě instalatéra možná stačilo redukční ventil "rozpohybovat" a teď už to nezabírá. Rozebral bych přívod, zkontroloval průchodnost a funkci pojišťovacího ventilu se zpětnou klapkou a redukčák vyhodil. Vyčištění od vodního kamene nemůže být na škodu, ale problémy s tlakem spíš nezpůsobuje.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.48.251 (?) 10.3.2016 20:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím si, že dole sítko nebude. Tenhle typ redukčáku neznám, ale zkuste povolit mosazný vršek ventilu a pak točit tím černým vrškem, popřípadě spodkem. Když to nepůjde tak zavřete přívod a rozeberte ho, aby jste zjistil jak funguje (jestli si troufnete), anebo pozvěte instalatéra a dívejte se mu na ruce. Radim F.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.72.149 (?) 12.3.2016 15:27 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ten šestihran když odšroubujete, tak ho opatrně vyndáte i se sítkem, které opláchnete dáte opatrně zpátky a pojedete dál. Přitom uzavřete všechny uzavírací kohouty, Povolte to víčku se sestihranem dole, poteče voda, ale neměla by pod tlakem. počekejte až přestane, a pak vyndejte to sítko.
FO
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |