mám zkušenost se společností Envir... Takovou tragedii jsem nečekal. Vyvrtat to dokážou všichni a když se nevyskytnou potíže rozdíl téměř nepoznáte. Tady potíže vznikly. Levá ruka tam neví, co dělá pravá a sliby chyby. Chtěl jsem vrt na tepelné čerpadlo s tím, že bych i čerpal vodu a pokud by to i nešlo, tak zvodnělý vrt má lepší tepelný odpor. Aniž jsem o tom byl i jen informován nalezli vhodné místo, aniž vstoupili na pozemek. Neměl jsem od nich jediný písemný doklad, mimo odpověď na mailovou poptávku, abych zavolal na uvedené číslo, až do okamžiku, kdy bylo vyvrtáno. Pak jsem dostal účet. Vše telefonicky. Za takových okolností nic nezdokladujete a nic nevysoudíte, je-li třeba. Projekt přišel po dvou měsících a měl závažné vady. Vodu trefili až ve 40 mtrech, hluboko pod úrovní dna údolí s potokum. Naštěstí vystoupala na nějakých 17 metrů. Ale co hlavně, přesto že jde o místní firmu a tato má informace o postoji místního stavebního odboru na administrativní postup při vrtání kolektorů tepelných čerpadel - ignorují ho, vyvrtali to jako studnu- to jest bez povolování, jako průzkumný vrt, což může ale nemusí být špatně, poslední slovo má úřad, a ten tvrdí, že to špatně je. Po právní stránce je to totiž poněkud nejasné a na společné stanovisko tří zainteresovaných ministerstev se čeká více, než 2.5 roku.
Sumasumárum, začal jsem o tom dělat loni v březnu a dodnes nemám všechny papíry, aby se mohlo zahájit řízení.řízení.
Je to poněkud od tematu ale poukazuju na problémy ze soudku, z kterého je nikdo nečeká. Technicky je vrtání zvládnuto ale paktování s nevhodnou firmou vás může přesto dostat do takových bezvýchodných sraček, že vás může klepnout. Jen kdybych se taky poptal dřív na reference. Ti Polenští údajně garantují vodu do 20 metrů, a nebude-li, další vrtání je zdarma. A to už se vyplatí!! :-))) A nebo může- když problémy nastanou.
Až si vyberete firmu Nezahazujte informace které poptávkami nashromáždíte a nesvěřujte se plnně do rukou firmy (například ty silnější pažnice), které zde někdo zmiňoval a trvejte na svém. Mě ti holomci například zasypali vrt drobným štěrkem, přestože všude se píše bentonit a povodí Moravy požaduje cementobentonitovou směs a oni to museli vědět.
Dodnes mi stoupá adrenalin, je na to pomyslím a soupis pochybení, které napáchali zdaleka není úplnný.
zdeněk