Pane Jardo,
nože mám seřízené a když strčím do protahu předtím srovnané prkno př. 260mm šíře, tak vypadne něco co má na jedné straně prkna tloušťku př. 22mm a 20-21mm na druhé, co se týče v délce prkna se tato tloušťka nemění. Jen je to jaksi do klínu.
Co se týče pružin, tak tam mám na podavacím válci 40mm dlouhé a na přidržovacím válci 45mm dlouhé pružiny, průměr a síla drátu pružiny je stejná , jak moc mají být stažené netuším. Ale přitáhnout jsem je zkoušel také a nic. Jestli jsou třeba prohozené, to také nevím.
Zatím jdu z bláta do louže... původní zničené nože, dal jsem nové
padal řetěz... nový řetěz a nové futro s čepem do vloženého kola mezi válci,
pak jsem začal řešit to podhoblování. Píšete, že je to konstrukcí, tak to neřeším, akorát nerozumím proč je u každého prkana to podhoblování jinak značné, na některém to není skoro znát a na jiném je to skoro 1-2mm. přitom, když zkouším vůli spodního stolu, tak se nikam skoro nehne, tedy určitě ne o 1-2mm. A teď řeším ten poslední neduh.
Koupil jsem to z dědictví a říkal si lepší než nějaká dnešní Čína či Einhel atd. Tak doufám, že snad jsem nekoupil špatně, jinak bych zato měl užší od Promy.
Vesměs co jsem do toho zatím dal jsou podle mně jen spotřební součástky (nože, řetěz, ložisko) tak je nepočítám a doufám, že to bude jen v seřízení a pak to bude šlapat ke spokojenosti.
Standa