Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Železo a zámečnické práce > Bruska kuchyňských nožů

Stránky: 1, 2   

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.249.75 (?)
2.8.2020 12:15
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s nějakou bruskou na kuch.nože:

Scheppach TiGer 2000s

Holzmann NTS 250

Dík

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.233.18 (?), 2.8.2020 17:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na kuchyňská nož jsou nejlepší brousky a ručo pod vodou

Brusný kámen Missarka 150/500 na hrubé a dokončovací broušení
Brusný kámen Missarka 1500 dokončení ostří
Břidlice brusný kámen na doleštění a vyhlazení ostří

Já jej nakupoval zde. Nechají se sehnat i japonské kameny ale jsou drahé 

Pokud to myslíte s broušením nožu a dokonalost tak systém Lánský taky docela dobré ale s diamantovými brousky nože rychle ubývají a to platí hlavně na kotoučových brusech Pokud chcete dokonalé ostří tak ruční broušení nic nenahradí

Připojit reakci
   

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.112.16 (?), 3.8.2020 20:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám ten system od Schepachu asi 5 roků. To byly ještě v ceně přípravky na nože a další. Jedná se o systém pod vodou. Dodaným kamenem lze zrnitost kotouče snížit až na 1000 j. Dokončení obtažení potom na koženém kotouči . Jsem spokojený, brousím cca 2 x ročně pro rodinu. S přípravkem na nože nabrousíte ostří oboustranně přesně . To ručně nikdy nedosáhnete. Co se týče úhlu samotného ostří tak potom dle účelu nože. Malý úhel na zeleninu, větší např. vykosťovcí. Kdybych měl nyní volit tak bych šel do Lánského. Nezabírá tolik místa a je stejně přesný. Broušení v ruce je nanic. Úhel nedodržíte přesně po celé délce ostří.  L.

Připojit reakci
      

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.25.102 (?), 3.8.2020 22:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zvolil jsem Tormek T8,ale jinak Schepach by měl stačit, hlavně pod vodou, stejný úhel z obou stran, na keramické ocílce zahladím, když natom záleží, na leštícím se to dá přehnat.Je to koníček s užitkem.
Připojit reakci
      

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.233.18 (?), 4.8.2020 3:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Brousím nože tak celý život (v ruce) Jediný brus co jsem použil kdysi byl pískovec a pod vodou To měl ještě muj děda Ten pískovec záleželo jak mi říkal kde byl vytěžen a jak otesán jinak v ruce je to trochu kumšt a o rukách ale nože co jsme koupili před 45 rokama slouží do dnes To se vám co brousí na brusce nikdy nepodaří ubírá moc materiálu z nože a zbytečně Brouskymám dá se říci stejně staré a teprve před 8 lety sem kupoval nové

Připojit reakci
         

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.245.162 (?), 4.8.2020 9:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozesmál jste mne. Opravdu se nám to nepodaří, ale ne proto, že pomaloběžná vodní bruska ubírá moc materiálu, ale proto, že kvalita ocelí používaných při výrobě běžných kuchyňských nožů se dramaticky snížila.

Ale samozřejmě máte pravdu, ruční broušení je ruční broušení.

Připojit reakci
            

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.92.238 (?), 4.8.2020 12:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak brousíte nože s vlnkovaným ostřím?

Připojit reakci
               

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.233.18 (?), 4.8.2020 18:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tvarovým brouskem pokud to jsou vlnky a ne zuby Je to ale hodně pracné

Podle mne kdo má kvalitní nože nepotřebuje tyhle novinky jako zubaté a vlnkované ostří Kdysi jsme je domu koupili a skončili tak že jsem je přebrousil na klasiku

Připojit reakci
                  

Bruska kuchyňských nožů


host - xxx.xxx.205.234 (?), 4.8.2020 20:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ono je to těžké. Když mám půjčit osmileté holce nůž aby si rozřízla housku, tak volím zubatý. Nějak se mi zda bezpečnější. A za druhé jaká je to novinka?Mame ho ve velkém provedení několik desetiletí.Ty malé dělají snad Němci.Jeste bych poznamenal ze se na nej tolik nelepší máslo 

Připojit reakci
                     

Bruska kuchyňských nožů


vyslouzil (574) - xxx.xxx.92.38 (?), 5.8.2020 11:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejen máslo. Čerstvé pečivo, rajčata... Je plno věcí, které se malým vlnkovaným Victorinoxem řežou mnohem líp než nejostřejší rovnou čepelí. Nabrousit jsem ho nechal u profíka, ale cena se blížila novému nožíku.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů